Pagina's

maandag 29 november 2010

Leren automatiseren.

Belang automatiseren
Op basisschool Onze Wereld in Den Haag werd men zich er steeds meer van bewust dat het automatiseren van sommen in de groepen 3 en 4 heel belangrijk is voor succes in de groepen 7 en 8. Op het moment dat het uitrekenen van simpele sommen niet goed is ingeslepen lopen leerlingen in de groepen 7 en 8 vast als de sommen moeilijker worden.

Project
De school is aan de slag gegaan met het opzetten van het project ‘Iedereen kan leren automatiseren”. Hierbij maken ze gbruik van Power points en het digibord. Het leren automatiseren wordt gedaan naast de reguliere rekenles.

Positieve resultaten
Er is duidelijk vooruitgang zichtbaar en bovendien motiveert deze aanpak de leerlingen omdat de vooruitgang direct visueel wordt gemaakt in de grafiek.


1 opmerking:

  1. Interessant filmpje. Leuk om te zien dat jullie ook fanatiek bezig zijn met automatiseren. Op onze (sbo) school vinden we dit ook erg belangrijk, ondanks dat sommige kinderen hier erg veel moeite mee hebben. Wij gebruiken een blad met sommen, en binnen 2 minuten moeten de kinderen zoveel mogelijk sommen goed hebben. Dit blad herhalen we een aantal keer in de week, en iedere keer kleuren de kinderen bij ons ook in een grafiek hoeveel sommen ze goed hebben. Ze zijn erg gemotiveerd om het aantal gemaakte en goede sommen steeds te verbeteren.

    BeantwoordenVerwijderen