Pagina's

dinsdag 6 oktober 2009

Digibord op school


De website digibordopschool is helemaal vernieuwd en ziet er echt prachtig uit. Op deze site kun je allemaal links vinden die verwijzen naar bruikbare internetpagina's maar ook naar zelfgemaakte notebook lessen of powerpoints.

Op deze pagina staan ook veel flipcharts en BTX bestanden, maar die zijn geschikt voor andere digitale schoolborden dan wij hebben. Je kunt deze lessen wel downloaden als je de viewer hebt en op het smartboard gebruiken. Ook is het mogelijk om die lessen om te zetten naar notebook. Het hoe en wat een andere keer.

Om de juiste lessen te vinden kun je zoeken op vakken, of op onderwerp, of op rubriek. Ook kun je een trefwoord in het zoekvenster typen.
Op de voorpagina staat bv het blokje actueel. Als je dan op de kinderboekenweek klikt dan kom je bij de verzamelde links van de kinderboekenweek. Links bovenaan kun je dan weer kiezen of je zoekt voor PO 1-4, PO 5-8, PO 1-8 of voor het VO. Daaronder zie je de bestanden, zoek je naar een powerpoint (PPT) notebook, BTX of Flipchart. Maak je keuze en de pagina wordt gefilterd.
Ik heb mijn notebookles van de kinderboekenweek ook ingestuurd en die vind je onder de naam: Aan tafel (OB) Linda Humme heeft verschillende notebooklessen gemaakt, zoals: de 5 minuten aktiviteiten, Aan tafel (MB,BB), De snoepslang (OB)en Spaghetti van Minettie. Echt stuk voor stuk prachtige kant en klare lessen om in de klas te doen tijdens de kinderboekenweek.

1 opmerking: